Instruktaż stanowiskowy przeprowadza się przed dopuszczeniem pracownika do wykonywania pracy na określonym stanowisku .
Przeprowadzanie instruktażu stanowiskowego ma na celu uzyskanie przez handlowca informacji oraz zdobycie wiedzy i umiejętności z zakresu czynników środowiska pracy, ryzyka zawodowego, sposobów ochrony przed zagrożeniami, jakie mogą powodować te czynniki, oraz metod bezpiecznego wykonywania...
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele różnych czynności technologicznych oraz prace związane z obsługą maszyn i urządzeń produkcyjnych.
Piekarz zna receptury przygotowywania różnego rodzaju pieczywa i wytwarza je niemal od podstaw. Na początku przygotowuje ciasto z odpowiedniej mieszanki mąk i dodatków, a po wyrobieniu i ukształtowaniu czuwa nad...
W czasie instruktażu stanowiskowego piekarza szczególnie ważne jest uświadomienie pracownikowi zagrożeń, które mogą wystąpić w jego pracy. Pracownik narażony jest na wiele czynników niebezpiecznych, szkodliwych i uciążliwych występujących przy wykonywaniu tego zawodu. W artykule przedstawiamy te zagrożenia.
Proces produkcji pieczywa w piekarniach to nie tylko sam wypiek pieczywa, ale także wiele...